Besøg af MANU (Styrkelse af forældrekompetencer igennem forældreforberedelse)

Hvornår:
27. juni 2022 – 2. juli 2022 heldags
2022-06-27T00:00:00-03:00
2022-07-03T00:00:00-03:00
Hvor:
Tasiilaq
Kontakt:
Mette Aarup Crusell, Pædagogisk konsulent, Paarisa
345355

– Vi har igennem dialog med sundhedsfagligt personale i Tassilaq, fået forståelsen at der er manglende udførsel af MANU undervisning i Tassilaq distriktet. Vi ønsker med dette besøg at få en større forståelse for situationen og få indblik i de udfordringer der kan være hæmmende for MANU undervisningen. Hvordan kan vi som MANU konsulenter understøtte bedst muligt?

– De sociale forhold i Østgrønland og særligt i Tasiilaq er genstand for stor politisk og mediemæssig opmærksomhed. Udfordringerne er store, men viljen til at tage fat om problemerne er stor, både lokalt og nationalt. Vi ønsker derfor med vores besøg at skabe netværk og forbindelse til fagfolk og ildsjæle på østkysten. Vi ønsker at opbygge og styrke samarbejdet, for på den måde at kunne understøtte og vejlede med afsæt i de givende udfordringer og danne et fundament for et fremadrettet partnerskab.

– Bruge de praksisnære perspektiver fra fagfolk i Kulusuk og Tasiilaq til udvikling af nyt MANU-X materialet.

– Finde personer der kunne være interesseret i at varetage MANU og kunne ønske sig instruktør kursus. Lige pt er det primært sygehuset der varetager den rolle, men i takt med at de opererer med 3 måneds ansættelser, kan det være en vanskelighed at varetage MANU kurserne, derfor vil besøget også have til formål at hjælpe med at finde andre løsningsmetoder i dialog med de forskellige fagfolk.

Vi har allerede været i dialog med fagpersoner fra byen som vi ønsker at have møde med når vi er der. Derudover skal vi sikre os at vi får afholdt møder med sundhedsvæsnet, familiecenteret, institutioner, kommunen og ellers relevante aktører i lokalesamfundet.